Home is where the heart is

Een mooi, maar vooral fijn interieur

Mis je iets in je interieur en kom je er zelf niet uit?  Ben je op zoek naar de juiste sfeer voor een vakantiehuisje, woonkamer, badkamer, restaurant of café? Een buitenstaander kijkt met andere ogen en werpt een ander licht op je huis of bedrijf. Ik geef je graag ideeën voor een mooie, functionele inrichting die prettig voelt. Ik adviseer welke kleuren en accessoires je het beste kunt combineren, denk mee over de optimale indeling van de ruimte en maak 3D tekeningen en moodboards om je te verrassen met nieuwe ideeën waar je zelf nooit aan gedacht zou hebben. Uiteraard passend bij jouw woonwensen, budget en woonstijl. Het ontstaan van een sfeervolle interieur begint meestal met een lumineus idee, een gekke ingeving of een bepaald gevoel.

Vanuit mijn achtergrond en ervaring bied ik verschillende vormen van advies aan. Van een eenvoudig inspiratie-ontwerp t/m realisatie. Je bepaalt zelf hoe ver je wilt gaan. Je kunt eventueel met een klein advies beginnen en daarna besluiten om een uitgebreider voorstel te laten maken.

 

Huis

Wil je verbouwen en de ruimtes opnieuw indelen dan schets ik graag op verassende wijzen de verschillende mogelijkheden. Op inventieve wijze laat ik je zien wat je allemaal met de ruimte kunt doen.

Ik denk mee over verlichting, kleuren en materialen voor bijvoorbeeld de vloeren en wanden.

Kortom: samen gaan we op zoek we naar alle onderdelen die met het interieur te maken hebben. Soms kunnen simpele aanpassingen al een heel ander huis opleveren, en soms is het nodig om de sloophamer te hanteren.

zaak

Voor een horeca bedrijf is het interieur natuurlijk het eerste visitekaartje.

Een opvallend en goed doordacht horeca-interieur onderstreept het karakter en concept van het bedrijf.

Natuurlijk denk ik niet alleen mee over de de aankleding en uitstraling, maar ook routing en efficiëntie zijn een wezenlijk deel van een goed ontwerp. Met mijn jarenlange ervaring in de horeca kan ik je op de goede weg helpen.

Monumentaal pandje in het stadspark

 

Theeschenkerij Engels' tuin ligt midden in het stadspark van Ootmarsum. Het heeft in 2010 een restyling gehad. Het ademt na de verbouwing een serene rust uit. Een plek waar je heerlijk kunt zitten met een prachtig uitzicht over het park.

 

 

Restaurant in een oude schuur.

 

Restaurant 'the Barn' is in 2012 helemaal opnieuw ingericht en gemoderniseerd. Het heeft een Scandinavische look gekregen. Met een vrolijk behangetje van studio Ditte. Een lichtblauwe schoorsteen en een grote kastenwand met een decoratief raam maakten het compleet.

 

 
Barn interieur
Barn interieur

Houten pandje uit 1923

 

Aan de doorgaande weg tussen Vasse en Ootmarsum ligt al sinds 1923 een houten uitspanning met de naam Theehuis Dennenoord. In de loop van de jaren is er veel aan verbouwd en gemoderniseerd maar de oude sfeer bleef behouden. 24 jaar lang heb ik hier kleine en grote aanpassingen doorgevoerd. Het klapstuk was toch wel de aanbouw van een ruime serre en nieuwe ingang.

 

 

Midden in het Nationaal Park de Weerribben 

 

Het klassieke rietgedekte landhuis werd ooit gebouwd als kantoor van Staatsbosbeheer. De aparte vleugel met eigen opgang is omgebouwd naar een eigentijds appartement voorzien van keuken, badkamer, aparte slaapkamer en bedstee. Alles is hier opnieuw ingedeeld en radicaal verbouwd.  Achter op het erf staat een vrijstaand rietgedekt vakantiehuis. Beide verhuurobjecten zijn in 2015 gerenoveerd en gerestyled...

 

 
Wand in de Tuinkamer 2018

Wand in de Tuinkamer 2018

Een idyllisch dorp midden in de ongerepte natuur

Restaurant ‘Het Doevehuis’ is al 25 jaar een begrip Kalenberg. Eigenaren Jacoline en Jurjen waren van mening dat het de hoogste tijd was om de enigszins gedateerde inrichting eens flink op de schop te nemen. In samenwerking met interieurontwerper Annebel Vierhout werd een compleet ontwerp uitgewerkt. De hele zaak is gestript van plafond tot vloer. Na veel gespreken en een uitgebreide 3D tekening ontstond geleidelijk aan het nieuwe interieur. Na een maandenlange verbouwing in samenwerking met Annebel, haar inzicht in ruimte en gevoel voor kleur (in combinatie met jarenlange ervaring in de horeca) voelt zij perfect aan wat de hedendaagse gast aanspreekt. Jacoline en Jurjen schonken haar het vertrouwen om gezamenlijk dit project aan te gaan. 

 

Quote - Jacoline: ‘Het is ongelofelijk om te zien hoe de sfeer in het restaurant is veranderd. Ik ben ervan van overtuigd dat we hiermee ook een nieuw publiek zullen aanspreken...’

 

Quote - Annebel: ‘Voor mij is dit de eerste grote opdracht van een horecabedrijf waarbij letterlijk alles is aangepakt. Het gaf heel veel voldoening om de tekening die ik heb gemaakt langzamerhand werkelijkheid te zien worden…'

Schermafbeelding 2017-03-16 om 11.07.24.png
3D tekening met kano.

3D tekening met kano.

Schermafbeelding 2017-10-18 om 15.53.39.png
 

Verkoopstyling & Fotografie

Lukt het niet om je huis verkocht te krijgen. Omdat een koper op Funda binnen enkele seconden bepaalt of hij jouw huis wel of niet komt bezichtigen.  Omdat je huis eruit moet springen tussen dat enorme aanbod. Omdat een koper anders kijkt naar jullie woning dan jezelfOmdat na verkoopstyling vaak de woning veel sneller verkocht word. 

De presentatie van je huis is van essentieel belang. Niet iedere koper kan “er door heen kijken”. Tegenwoordig staan er vaak vele vergelijkbare woningen te koop. Jouw woning moet dus mooier en beter zijn dan die van “uw buurvrouw”! En de kosten? Die staan niet in verhouding tot de enorme vraagprijsverlaging waar vele verkopers mee te maken hebben.

Het gaat bij verkoopstyling namelijk niet om het her-inrichten en verbouwen van uw woning met dure accessoires en meubels. Ik zal zoveel mogelijk gebruik maken van wat aanwezig is in de woning. 

 
 

Nieuwe bouwhuis in Tuk

Een prachtig nieuwe bouwhuis maar eenmaal binnen was het erg ongezellig de basis met de nieuwe meubels was prima alleen nu nog de puntje op de i. De hulpvraag voor meer sfeer een betere verlichting in de woonkamer was meteen duidelijk.

Nadat ik een styling voorstel gepresenteerd had. Zijn ze aan de slag gegaan. Nieuwe vloerkleed, een mooie rieten stoel, voor de grote muur achter de tafel werd een reproductie op doek aangeschaft van de Muurmeesters. Ook een aantal mooie design lampen zoals de Louis Poulsen PH5 en de tafellamp Leimu van Iittala geven s’avond prachtige licht en zijn overdag echt eyechatcher in de ruimte.

Na een lichtplan en styling advies op maat is dit het eind resultaat.

Schermafbeelding 2019-05-07 om 15.22.51.pngSnapseed.jpg
Snapseed 22.jpg
Snapseed 7.jpg
Samen winkelen in het tuincentrum voor de finishing touch. Een paar mooie planten met potten.

Samen winkelen in het tuincentrum voor de finishing touch. Een paar mooie planten met potten.

De blauwe muur in de woonkamer door trekken naar de keuken om meer een geheel en sfeer te creëren.

De blauwe muur in de woonkamer door trekken naar de keuken om meer een geheel en sfeer te creëren.

FullSizeRender.jpg
Snapseed+16.jpg
Snapseed 4.jpg