Annebel Vierhout

Wie ben ik

Het interieur is al van kinds af aan mijn passie...

 

Nu onze dochters op eigen benen staan en 24 jaar hard werken met een druk horecabedrijf en bijbehorende winkel vonden we het tijd voor een nieuwe en persoonlijkere uitdaging. We hebben ons bedrijf verkocht om een nieuw leven op te starten. Zelf wilde ik graag meer doen met mijn passie; interieurontwerp en styling. Een combinatie waarin al mijn kwaliteiten samen komen. Bijvoorbeeld door ondernemers te adviseren bij het opstarten of herinrichten van hun horecabedrijf. De afgelopen jaren heb ik veel praktijkervaring opgedaan met het herinrichten van ons bedrijf. 

Gevoel voor inrichten zit er bij mij al van jongs af aan in. Als klein meisje veranderde ik elke week mijn kamer (tot wanhoop van mijn moeder). Na mijn fotografieopleiding aan de KABK in Den Haag en de Filmacademie in Amsterdam, zijn we in 1991 neergestreken in Twente om het horecabedrijf van oma Herty over te nemen. Hier heb ik de afgelopen jaren mijn ziel en zaligheid ingelegd. We hebben het bedrijf opgeknapt, verbouwd en conceptueel aangepast. Als je zo lang in de horeca hebt gewerkt om met veel toewijding, gedrevenheid en passie een mooi bedrijf op te bouwen, dan heb je wel wat kennis opgedaan.

Sinds begin 2015 is het bedrijf verkocht en zijn we verhuisd naar een van de mooiste plekken in Nederland. Midden in Nationaal Park 'Weerribben-Wieden' vonden we een prachtige plek om een nieuwe B&B op te zetten en een buro voor interieurontwerp & styling.

 

MOODBOARD & INTERIEURPLAN

 

Sfeermakers...

De Aanpak

Het is heel belangrijk om op één lijn te zitten qua stijl, sfeer en materiaalkeuze. Er zijn verschillende manieren om het proces te visualiseren met behulp van een moodboard, plattegronden en 3D tekeningen.  Naar aanleiding van het eerste gesprek wordt een moodboard en ruwe plattegrond van de ruimte gemaakt om te laten zien hoe de sfeer kan worden. Ook kan het handig zijn om een Pinterest bord op te zetten waar de gezamenlijke ideeën gedeeld kunnen worden. In de vervolgsessie wordt gewerkt aan een interieurplan met o.a. plattegronden op schaal.

Moodboard

Een moodboard is een visualisatie van een schetsmatig idee. Het is een hulpmiddel waarmee je keuzes kunt maken en waarmee de sfeer tastbaarder wordt gemaakt door middel van kleuren, verschillende structuren en materialen. Het is een verzameling van verschillende afbeeldingen die de sfeer weergeven zoals je die in het nieuwe interieur wilt bereiken. Met zo'n collage kun je een beetje sfeer proeven en heel belangrijk, samen op één lijn uitkomen. In deze moderne tijd kan dat heel simpel met bijvoorbeeld Pinterest. 

interieurplan

Een interieurplan is een persoonlijk interieuradvies. Op maat gemaakt voor jouw huis. Kleur is daarbij ook een belangrijk onderdeel. De kleuren in een interieur zijn sfeerbepalend.  Zo'n plan bestaat uit plattegronden, 3D visualisatie, kleurstalen en product c.q. meubeladvies. Met een interieurplan als handleiding kun je gericht het nieuwe interieur realiseren. 

Het is natuurlijk mogelijk dat ik help om het hele plan uit te voeren inclusief aansturen van bouwlieden, maar je kunt het ook zelf doen met mijn interieurplan als richtlijn. 

Plattegrond voor appartement 2016

Lichtplan 2018

Plattegrond

Om een beter inzicht in de ruimte te krijgen word er meestal een plattegrond om schaal gemaakt. Ook kunnen er wandaanzichten getekend worden om een idee te krijgen hoe de ruimte er straks uit gaat zien. Dit zijn mooie hulpmiddelen om de ruimte te verkennen en de ideeën visueel te maken. In deze moderne tijd doe ik dit natuurlijk digitaal.

 

3D tekening Appartement 2016

Badkamer ontwerp voor familie in Meppel 2016

Het Doevehuis in Kalenberg 3D tekening 2017

3D-Visualisatie

Ook kunnen er ontwerpen gemaakt worden in een 3D Progamma. Deze geven nog een beter beeld van het eindresultaat. Het is zelfs mogelijk om een d.m.v een animatie door je huis te lopen of fotorealistische afbeeldingen te maken voor een zo mooi mogelijke presentatie.

 

 

 

 

De Tuinkamer in 3D 2018

De Tuinkamer in 3D 2018

Styling

 

Tijdens mijn opleidingen was ik altijd drukker op de set met de styling dan met de techniek. 

Styling is het neerzetten van een sfeer, een belevenis die je een thuis gevoel geeft. De styling is de finishing touch van je huis of bedrijf. Als je de basis eenvoudig en rustig houd kun je met accessoires nog heel veel sfeer creëren.

Een paar kleine veranderingen kunnen nét dat nieuwe gevoel geven voor een andere stijl of sfeer. Dierbare meubelstukken zijn vaak heel goed te combineren met nieuwe verfrissende meubels of accessoires.of de meubels net even wat anders neer zetten, geeft een nieuwe draai aan het geheel.

Even net wat anders dan waar je zelf aan gedacht zou hebben. Daar kan ik je bij helpen of het nu om je huis of je restaurant gaat.

 

 

Prijsindicatie

Elke project is natuurlijk anders, het blijft een indicatie

Van kleine interieuradviezen tot uitgebreide projecten

Ik pas de uitvoering van het project altijd aan bij je situatie. De prijzen zijn afhankelijk van het aantal en de oppervlakte van de ruimtes. Tijdens een kennismakingsgesprek bespreken wij hoe ik je het beste kan helpen en wat de uiteindelijke kosten van het interieuradvies zullen zijn. Ik maak een offerte op maat, graag ga ik met jou om tafel!

Uur prijs is € 60,00 incl. BTW

( excl. reiskosten buiten de gemeente Steenwijkerland 0,20 per kilometer)

Naam *
Naam
http://
Hoe heb je me gevonden? *
Ik ben benieuwd hoe je mijn website hebt gevonden.
 

Pakketten

Ook is het mogelijk om een standaard pakket af te nemen. Dit geeft helderheid en kom je niet voor onverwachte kosten te staan. Ik geef duidelijk aan wat je kunt verwachten. Om je echter een idee van de mogelijkheden te geven staan hier onder enkele indicaties.Het is natuurlijk heel goed mogelijk om de pakketen te combineren.

 
 

Aan de keukentafel

pakket 1

Mondeling advies AAN HUIS (2 UUR)

Met een interieuradvies aan huis help ik je in twee uur antwoord te geven op je interieurvragen. Heb jij zelf al wat ideeën, maar loop je toch op een aantal zaken vast, dan is dit (korte) mondelinge advies iets voor jou. Dit kunnen vragen zijn over de indeling van je ruimte, kleurgebruik, verlichting, aankoop van meubels en accessoires, wat je maar wilt!

N.a.v. dit advies kan ik de styling of het interieurontwerp voor je verzorgen.

Het mondeling interieuradvies vindt bij je thuis plaats.

Prijs € 110,00  (incl. BTW)

Reiskosten € 0,20 per kilometer ( Buiten de gemeente Steenwijkerland )

 

Schets Dijkhuis

pakket 2

SCHETSPLAN

Weet je zelf heel goed wat je wil qua kleuren, meubels en styling. Maar je zou een ander weleens met een frisse blik naar je verbouwingsplannen willen laten kijken. Ik kan je laten zien doormiddel van verschillende schetsvoorbeelden wat de mogelijkheden zijn met de ruimtes. Met eigenzinnige oplossingen laat ik je verassen. Bv een garage bij de woonkamer betrekken of de plek van de keuken veranderen…

 • Intake gesprek inventariseren van de ruimtes

 • 3 tot 4 schetsplannen uitwerken

 • De schetsen presenter ik bij je thuis

Prijs € 350,00  (incl. BTW) per ruimte (afhankelijk van de grootte van de ruimte)

 

Bohemien huis 2017

pakket 3

BASIS INTERIEURADVIES

 

Met het basis interieuradvies help ik je met een volledige (re)styling van je woon- of werkplek, waarbij indeling, kleurgebruik en een meubelplan volledig op elkaar zijn afgestemd.

Ik kom bij je langs om mijn ideeën met je te bespreken. Het uiteindelijke interieuradvies ontvang je een uitgebreide presentatie. Met dit advies heb je een totaalplan in handen dat je vervolgens zelf kunt (laten) realiseren. 

 • Intake gesprek inventariseren van de ruimt en de wensen

 • Een aantal schetsplannen uitwerken, moodboard en een inspiratiebord

 • Overleg met de de schetsplannen wat zijn de op en aanmerkingen.

 • Uitwerken van de plannen

 • Eindpresentatie


Prijs € 550,00 per ruimte (afhankelijk van de grootte van de ruimte)

Lichtplan

Pakket 4

Lichtplan

De verlichting in de leefruimtes is heel erg belangrijk maar blijft heel vaak onderbelicht.

 • Intake gesprek bekijken van de ruimt en de wensen inventariseren.

 • Een aantal schetsplannen uitwerken, een lichtvoorstel en lampen uitzoeken.

 • Overleg met de de schetsplannen en lampen voorstel.

 • Uitwerken van de plannen

 • Eindpresentatie

Prijs € 350,00 per ruimte (afhankelijk van de grootte van de ruimte)

Patiohuis in de polder 2018

Pakket 5

3D SketchUp

Als aanvulling op een ander pakket als een extra optie 3D tekening in SketchUp


Prijs € 350,00 per ruimte (afhankelijk van de grootte van de ruimte)

Deze prijzen zijn incl. 21 % BTW maar excl. reiskosten € 0,20 per kilometer

( Buiten de gemeente Steenwijkerland )